Löllää vähän

Mietiskelin tuossa töitä painaessani, että miksi muut ehtivät rentoutua ja juhlia itsenäisyyspäivänä. Ja usein myös iltaisin ja viikonloppuisin. Tajusin, että minulla on tämä “hoidetaan tämä mahdollisimman pian pois alta, niin ehtii relata sitten kun se on tehty” -mentaliteetti. Tai “tehdään nyt nämä vähemmän mukavat jutut ensin, jotta pääsee tekemään joitain kivoja omia juttuja.” Ihan kiva asenne, mutta kun noita hoidettavia asioita tulee vastaan ihan jatkuvalla syötöllä. Olivat ne sitten rahakkaita töitä tai vaikkapa kotiaskareita.

Muistan kun vielä IT-töissä ollessani viisas pomoni tokaisi eräänä perjantai-iltapäivänä:

“Ei ne työt tekemällä lopu.”

Päässäni loksahti jokin, kun ymmärsin hänen olevan ihan oikeassa. Maailma ei ole koskaan valmis. Aina tulee lisää ideoita ja hommia.

Taitoa vaatii se, että osaa priorisoida tekemisensä ja hylätä tai lykätä vähemmän tärkeät tehtävät tuonnemmas. Että osaa välillä valita niitä kivoja juttuja niiden pakkopullien sijaan ja silti saada myös ne ikävämmät asiat tehdyksi tavalla tai toisella. Ja sekin vielä, että joskus malttaisi myös olla tekemättä niitä omia kivoja juttuja (tai töitä), vaikka niiden tekeminen rentoa olisikin.

On hienoa osata antaa aikaa sellaiselle löllölle rentoutumiselle. Sitä ei tule, jos koko ajan tarttee tehdä jotain. Ei tartte tehdä, ainakaan mitään hyödyllistä. Välillä voi ihan vaan olla. Aivotkin tykkäävät ja voivat paremmin, kun niitä välillä vähän lepuuttaa, ja samoin muukin keho.

Löytyyhän kalenteristasi vielä ennen joulua tilaa rennolle löllöilylle tai tuttavallisemmin lölleröinnille?

Nella-nalle tietää miten nautitaan elämästä

Minäpä pistän löytymään. Onneksi minulla on opettajana tuollainen Nella-nalle, joka kyllä tietää miten elämästä nautitaan.

PS. Nellan maistelemien raakasuklaakeksilöiden ohje löytyy Viherrys-blogista.

Previous Post
Next Post

Leave a Reply