Yksi unelmien elämä tänne, kiitos!

Aiemmin en oikein hiffannut koko unelmoimisen pointtia. Sitähän vaan pettyisi, kun ei koskaan pääsisi tavoitteeseensa. Unelmat olivat jotain isoja ja saavuttamattomia. Semmoisia unelmavartaloita, -taloja, -lomamatkoja ja -elämiä, joita esitellään lehdissä ja elokuvissa. Jotkut muut olivat ehkä tarpeeksi onnekkaita pääsemään semmoisiin käsiksi. Mutta minä en. Siksi siis parempi olla rakentelematta petollisia pilvilinnoja.

Elämä rullasi eteenpäin tasaisen harmaana ja yllätyksettömänä. Ajoittain jopa ahdistavana. Ahdistus kumpusi tietenkin siitä, etten ollut tyytyväinen tasaisen harmaaseen elämääni. Enkä siltikään antanut itselleni lupaa unelmoida paremmasta. Jotten vaan pettyisi.

Tarvittiin vielä lisää ahdistusta, stressiä ja masennustakin ennen kuin kypsyin kunnolla ankeaan elämääni. Lupasin itselleni, että survon opinnot loppuun ja rupean muovaamaan elämästäni sellaista, johon voin olla tyytyväinen.

Sitten vaan lähdin tekemään niin. Fiksasin pala palalta ulkoisia olosuhteita: kokeilin eri ruokavalioita, jätin koulutusta vastaavan työpaikkani, jota en tuntenut omakseni, muutin yksiöstä yhteisöön ja purin opiskelu- ja työvuosien aikana kertynyttä tekemättömien hommien pinoa, jota en vaan ollut koskaan aiemmin ehtinyt koluta läpi.

Muutokset eivät tietenkään tapahtuneet heittämällä vaan pikemminkin piinallisen hitaasti. Ehkä juuri siksi, että minun oli opittava matkallani kärsivällisyyttä ja nöyryyttä – ja ennen kaikkea se, että muutokset omassa ajattelussa ovat loppujen lopuksi vielä tärkeämpiä kuin ulkoiset olosuhteet.

harmaus ja mätä omena

Alussa oli ankea harmaus. Ja mätä omena.

Olisiko muuten aika siistiä, jos huomaisit joku päivä eläväsi unelmiesi elämää? Tai että voisit edes olla suurimman osan ajasta ihan tyytyväinen elämäntilanteeseesi?

Koska olen aiemmin ollut angstinen vätys ja nykyään niin innoissani elämästäni, että hädin tuskin pysyn pöksyissäni, uskon että kenen tahansa on mahdollista käydä läpi vastaavanlainen muutos. Jopa sinun.

Kukaan ei elä elämääsi ja toteuta unelmiasi paremmin kuin sinä itse.

Se ei ole edes vaikeaa. Tässä perusperiaatteet:

Usko että se on mahdollista

Miten voit saavuttaa unelman, jonka toteutumiseen et edes usko? No etpä juuri mitenkään. Kannattaisiko alkaa uskoa siihen, että unelmasi voivat toteutua ja että sinulla on kaikki mahdollisuudet toteuttaa ne? No kannattaisi, sitten ne voisivat toteutuakin. Unelmien elämä voi olla myös sinua varten!

Ota esiin kynä ja paperia ja kirjoita siihen 10 kertaa: Minun unelmani voivat toteutua.

Tee se nyt heti. Mukisematta.

Tunnetko miten unelmasi ovat jo lähdössä toteutumaan? Jos et, niin toista tämä harjoitus vaikka joka päivä. Taustalla oleva uskomuksesi mahdollisuuksistasi värittää nimittäin kaikkea unelmien toteuttamiseen liittyvää ajatteluasi, tuntemuksiasi ja toimintaasi. On siis olennaista saada se kohdalleen, vaikka alkuun se vähän huijaukselta voisikin tuntua.

Jos olet tosi rohkea, kirjoita vielä 10 kertaa: Minun unelmani toteutuvat.

Selkiytä tavoite

Jotta unelmat voisivat tulla toteen, sinulla täytyy ensinnäkin olla unelmia.

Ota taas käteen kynä ja paperia (vaikka edellisen kääntöpuoli) ja ajanottokello. Kirjoita kahden minuutin ajan mieleesi tulvivia vastauksia kysymykseen:

Mitä haluan tehdä ennen kuin kuolen?

Siinä se nyt on. Elämä täynnä unelmia. Silmäile listaa hetkinen ja merkkaa sieltä kaksi tärkeintä tavoitetta.

Ota pieni askel

Tarkastele äsken valikoimiasi tärkeimpiä tavoitteita. Mieti mikä voisi olla seuraava pieni konkreettinen askel, jonka voisit tehdä unelmasi toteuttamiseksi. Paino sanalla pieni. Älä yritä ahmaista koko unelmaa kerralla, pelkkään ajatuskin on jo niin hankala, että se lamaannuttaa toimintakyvyn.

Pieni askel. Esimerkiksi:

“Haluan aloittaa blogin ja tarvitsen sille bannerin.”

Seuraava pieni askel voisi olla joku näistä:

  • Muiden blogien bannereiden selailu ja ideoiden keräily.
  • Inspiroivien kuvien plarailu.
  • Bannerin luonnostelu paperille.
  • Asian suunnittelu juttelemalla kaverin kanssa.

“Haluan ruveta treenaamaan säännöllisesti 3 kertaa viikossa.”

  • Selvitä missä haluamaasi lajia voi harrastaa.
  • Osta kuntosalikortti.
  • Pakkaa treenikassi.

Sitten välillä joutuu ottamaan niitä vähän isompiakin harppauksia korkeampien kynnysten yli, kuten vaikkapa avaamaan kuvankäsittelyohjelman tai lähtemään kuntosalille. Voit hyvin tehdä sen jo tänään. Pystyt siihen kyllä!

Onko sinulla muka elämässäsi tärkeämpää tekemistä kuin omien unelmiesi toteuttaminen?

Polku isoihin unelmiin rakentuu pienistä askelista

Astu unelmiesi polulle. Ihan rohkeasti vain!

Unelmienmetsästysprojekti vaatii jonkin verran vaivannäköä, sinnikkyyttä ja päättäväisyyttä, mutta se kyllä maksaa itsensä takaisin monin verroin parempina fiiliksinä. Välillä olen käynyt ryteikön puolella, mutta mieluummin pusken sieltä lävitse kuin jään jonnekin synkkään kuoppaan makaamaan. Koetan ottaa kolhut kiitollisena vastaan, sillä niistä voi aina oppia jotakin.

Ei minukaan elämäni siis joka päivä ole hattaranmakuista ja ruusunpunaista unelmaa. Välillä väsyttää ja ahdistaa, kun en saa mitään aikaiseksi, kuten viimeksi eilen. Mutta lähestulkoon joka kerta kun pysähdyn asiaa miettimään, huomaan että oikeastaan jo elän hyvin pitkälti niin kuin haluaisinkin.

On minulla tietysti haaveita tulevaisuuden varalle. Pyrin suhtautumaan niihin siten, etteivät ne olisi jotain, jonka puutetta murehtia vaan ennemminkin niin että ne viitoittavat innostavan polun tästä eteenpäin. Niin on hyvä.

Mutta nyt on sinun vuorosi. Usko unelmiisi, selkitytä se mitä haluat ja tärkeimpänä kaikista: toimi!

Koska aiot aloittaa, ellet tänään?

Unelmien pihapolku

Siellä se odottaa. Mene jo!

Leave a Reply