Mälsän ihmistyypin varoitussignaalit

Istuskelin itsekseni kalliolla katselemassa taivasta ja metsää, nollaamassa ajatuksia ja nauttimassa olostani. Ei mennyt kauankaan, kun jokusen kaljan rohkaisema mieshenkilö vaappui luokseni ja pyysi minua liittymään itsensä ja kahden muun miekkosen seuraan.

Mikäpä siinä. Uudet tuttavuudet ovat usein jännittäviä, ja ihmiset jotka olivat valinneet niin nätin kallion illanviettopaikakseen eivät voi olla aivan läpensä pahoja.

Aivan ensimmäinen vaikutelma oli hyvä. Käteltiin ja kerrottiin nimet, he kuuntelivat minun nimeni ja katsoivat silmiin.

Seuraavan minuutin aikana tosin aloin jo epäillä, olisinko sittenkin ollut ihan vain itse itselleni parempaa seuraa kuin kyseiset jannut. Annoin kuitenkin tsäänssille mahdollisuuden ja hengasin heidän seurassaan muutaman hetken – vain todetakseni, että ensimmäiset epäilykseni osuivat oikeaan.

En kokenut saavani keskustelustamme paljonkaan irti, mutta kotiin päin kulkiessani havahduin huomaamaan, että tästähän irtoaa hyviä esimerkkejä. Esimerkkejä siitä kuinka tukahduttaa uusien ja kiinnostavien tuttavuuksien mielenkiinto heti alkuunsa.

1. Valita

Valita työpaikastasi ja siitä, että huomenna tarvii mennä duuniin. Valita kämpästäsi jossa asut ja sen siivottomuudesta. Valita aiemmista harrastuksistasi, jotka totesit ankeiksi. Mistä tahansa puhutkin, pidä huoli siitä että valitusvirsi jatkuu.

2. Vähättele

Vähättele itseäsi ja saavutuksiasi. Totea, ettei kuulija kuitenkaan halua kuulla niistä lisää tai että häpeät asiaa niin paljon, ettet halua edes kertoa. Älä vahingossakaan osoita minkäänlaista itsetuntoa tai -tuntemusta esittämällä itseäsi positiivisessa valossa.

3. Dissaa kavereita

Mollaa etenkin sitä urpoa, joka ei saapunut paikalle. Valita siivottomasta kämppiksestäsi ja idiooteista työkavereistasi.

4. Kiroile

V*ttu mikään ei v*ttu ole tehokkaampaa kuin v*ttu tunkea v*ttu joka v*tun väliin. Muutkin kirosanat käyvät, mutta parempi pitäytyä tarpeeksi yksinkertaisessa kaavassa, jottet anna itsestäsi liian monimutkaista kuvaa.

5. Ole kännissä

Kun juot, kannattaa saman tien ottaa sen verran paljon ettei ajatus saati sitten puhe kulje.

6. Älä osoita kiinnostusta toista kohtaan

Kuunteluhan on nyt ihan turhaa, kun minä olen tässä äänessä. Minä ja mun asiat on niitä tärkeimpiä.

7. Älä vaan puhu mistään kiinnostavasta

Siis mitä, enkö minä ja mun p***a elämä muka olekaan se kiinnostavin aihe? No puhutaan sitten vaikka mun mutsista tai koirasta. Tai telkkarista tai viime viikonlopun dokausreissusta.

Tällaisia mälsyyssignaaleja kun ropsahtelee tutustumistilanteessa vastaan useampia, alkaa tehdä mieli vaihtaa maisemaa. Varmaan meistä jokainen on itsekin jossain vaiheessa elämäänsä sortunut tällaiseen tympeitä tuntemuksia herättävään käytökseen, ja ajoittain se varmaan on myös ihan ok. Mutta kun ollaan luomassa ensivaikutelmaa, kannattaa olla reippaasti huolellisempi itseilmaisunsa suhteen.

Itse asiassa tämän mälsyyslistauksen kohdat ovat kaikki sellaisia, joihin on syytä kiinnittää huomiota jokapäiväisessä sosiaalisessa kanssakäymisessään.

Minkälaisen kuvan annat itsestäsi kätyökselläsi? Entä minkälaisen kuvan haluaisit antaa?

Minkälaisten tyyppien kanssa haluaisit hengata?

Jännästi samankaltaiset asiat vetävät toisiaan puoleensa.

Leave a Reply