Neljä niksiä unelmien eloon

Kirjoitin viimeksi siitä, miten voi lähteä tehtailemaan itselleen unelmien elämää. Sen perusperiaatteiden – usko omiin mahdollisuuksiisi, tiedä mitä haluat ja etene sinne askel kerrallaan – lisäksi asenne on ehdottoman tärkeä apuväline.

Seuraavaksi on vuorossa muutama vinkki, joiden avulla asennettaan voi muovailla suotuisampaan suuntaan. Vinkit ovat sovellettavissa paitsi unelmien elämän pyydystämiseen myös unelmien saavuttamiseen ylipäänsä sekä hyvän fiiliksen lisäämiseen elämässä.

1) Jatka matkaa, vaikkei se aina olisikaan kivaa

Jos toimeen tarttuminen tökkii, voi vika piillä jossain syvemmällä. Todennäköisesti tavoite ei motivoi sinua tarpeeksi. Silloin voit miettiä, onko se todella asia, jota haluat tehdä vaiko jokin ulkopuolelta annettu tavoite? Jos huomaat suorittavasi elämääsi jonkun muun toiveen mukaan, voit aivan hyvin alkaa hivuttaa kurssia kohti omia haaveitasi.

Vai onko kyseessä vain ikävämpi pakollinen välivaihe? Fiilistele, miltä tuntuu kun olet päässyt välivaiheen yli ja pääset korjaamaan työsi hedelmiä. Voit myös miettiä, miten voisit tehdä välivaiheessa tarpomisesta mukavampaa.

Muista että varsinkin sellaiset toimet, joihin tarttuminen tuntuu ikävältä, tuntuvat myös ajatuksissa suuremmilta ja painavammilta kuin ne todellisuudessa ovat. Ne tuovat mukanaan jotain hyvääkin: niiden selättämisestä palkintona on yleensä suunnaton huojennus!

Aurinko paistaa kuoppaankin

Saattoi siellä kuopassa pari kiveä olla, mutta tulipahan kaivetuksi!

2) Ole kiva itsellesi

Jos et suoraan pääse asettamiisi välitavoitteisiin, ota seuraavalla kerralla uusiksi tai laske rimaa entisestään. Tärkeintä on oppia huomaamaan onnistumisensa, palkitsemaan ja kiittämään itseään siitä!

Unohda syyttelyt, itsesi ruoskinta ja ankaruus. Niillä saat aikaan itsellesi vain pahan mielen ja vahvistat käsitystäsi siitä, ettet pysty mihinkään. Ei kukaan ansaitse sellaista julmuutta, jota niin moni kuitenkin päänsä sisällä itseään kohtaan harjoittaa. Lopeta se, sillä se on aivan hyödytöntä.

Sen sijaan voisit koettaa hyväksyä sen, mitä tuli tänään tehtyä tai mitä jäi tekemättä. Tänään oli tällainen päivä, ja se on kuule ihan ok. Vireystila ei ehkä ollut ihan huipussaan ja se on aivan inhimillistä. Varmasti silti sait jotain aikaan (kuten pääsit ylös sängystä ja muistit syödä), mistä voit onnitella itseäsi. Onnittele! Se miten tänään kohtelet itseäsi, vaikuttaa siihen millainen huomisestasi tulee.

Have some pie!

Pärjäsitpä hienosti. Ota vähän piirakkaa!

3) Elä unelmaasi jo tänään!

Mitä tarvitset ollaksesi onnellinen?

Listaapa huviksesi asiat paperille ja tarkastele lopputulosta.

Ovatko kaikki asiat ihan oikeasti tarpeellisia? Kuinka moni niistä toteutuu jo? Kuinka monesta niistä muistat olla kiitollinen päivän mittaan? Ole vaikka nyt saman tien kiitollinen siitä, että elät jo osittain unelmiesi elämää!

Loppujen lopuksi hyvin paljon riippuu asenteesta. Jos rupeat ajattelemaan niin, että elät jo unelmiesi elämää ja tunnet niin myös sydämessäsi, sittenhän asia on niin. Jos pidät tästä ajatusmallista ja tunnetilasta kiinni, on aivan sama mitä sinulle tapahtuu. Unelmien elämässä kaikki on juuri niin täydellistä kuin olla ja voi.

Joopa joo. Helpommin sanottu kuin tehty.

Jos ja kun unelmaelämäasenteen omaksuminen ei käy ihan käden käänteessä, voit koettaa optimoida itseäsi ympäröivät olosuhteet sellaisiksi, että pieniä ilonaiheita ropsahtelee vastaan jatkuvalla syötöllä. Karsi närkästystä aiheuttavat toimimattomat ja rempallaan olevat asiat pois päiväjärjestyksestä, jottei sinun tarvitse sietää niitä päivästä toiseen. Tee elämästäsi tahallasi niin helppoa kuin pystyt niillä keinoilla mitä sinulla tällä hetkellä on käytettävissä. Kun hyvien asioiden määrä lisääntyy, käy kiitollisuusasenteen opettelu leikiten.

Asiat ovat oikeastaan aika hyvin juuri nyt

Kuvittele itsesi tuonne laiturille chillaamaan. Mitä muuta tarvitsisit ollaksesi elämääsi tyytyväinen?

4) Lopeta ruikutus

– Mutta kun se on niin vaikeaa ja siihen tarvii niin paljon rahaa ja mä olen niin laiskakin…

Onko se lopulta niin vaikeaa? Riittäisikö lottovoitto? Mitäs jos vaan hilaisit ahterisi ylös siitä penkistä?

Jos haluat, että elämänlaatusi kohenee, niin se ei ainakaan tapahdu keksimällä tekosyitä sille, miksi elämänlaatusi ei oikeastaan voi tästä koheta. Jos uskot vakaasti tekosyihin, ja olet sitä mieltä, ettei tämä tästä paremmaksi muutu, sehän tarkoittaa sitä että sinulla on jo parasta mitä voi saada! Mikset sitten olisi tilanteeseen täydellisen tyytyväinen?

Jos ihan aidosti haluat, alkaa elää unelmiesi elämää tai olla edes piirun verran tyytyväisempi, olet jo ryhtynyt miettimään mitä voisit tehdä tai ajatella toisin. Suosittelen lukemaan tämän listan (ja edellisen viestin) vielä kertaalleen läpi!

Leave a Reply