Toimivin julkkisdieetti

Törmäsin eilen poikkeuksellisen inspiroivaan lööppiin iltapäivälehden kannessa:

Julkkisdieetti haastaa karppauksen

Koska en kyseisiä lehtiä juuri lueskele, jäi dieetin syvin olemus mysteeriksi. Oletan kuitenkin, ettei kukaan ravitsemusneuvoja ole vielä tosissaan lähtenyt ehdottamaan ketään solakammasta vartalosta haaveilevaa syömään julkisuudessa paistettuja ihmisiä.

Sen sijaan otaksun siis tylsästi, että julkkisdieetti tässä yhteydessä viittaa johonkin uuteen syömävillitykseen, jolla Hollywoodin ja pop-taivaan sirpakat tähtöset nykyään muotojaan tuunailevat. Hehän siellä ovat tosi kuumia tyyppejä, joten kannattaa varmaan tarkistaa mistä dieetistä on kyse, niin voi sitten joku päivä iloita timmistä pepustaan joka on ihana kuin Jennifer Lopezilla ikään.

Mutta entäpä jos kokeilisitkin tällä kertaa aivan toisenlaista julkkisdieettiä? Sellaista, jossa kiinnität huomiota siihen, millä mieltäsi ruokit. Vähentäisit henkisen ravinnon lautaseltasi julkkissiivun minimiin tai eliminoisit tyystin. Jättäisit TV:n, iltapäivälehtien tai muiden julkkiksten edesottamuksia tursuavien julkaisujen kyttäämisen rauhaan edes kuukaudeksi.

Tuntuuko haastavalta tai peräti kammottavalta? Jos kyllä, kannustan ehdottomasti kokeilemaan. Jos olet tosi kova jätkä tai mimmi, uskallat jättää leffat ja sarjatkin kokeilun ajaksi katsomatta. Etkä muuten välttämättä tarvitse niitä uutisiakaan. Älä siis aikaile vaan listaa julkkispitoiset mieltä veltostuttavat aikasyöpöt, joista haluat päästä kuukaudeksi eroon.

Aloita jo tänään.

Tämän julkkiksettoman dieetin seurauksina saattaa ilmetä seuraavia sivuvaikutuksia:

1) Tyytyväisyys itseen kohenee

Kun et hiero naamallesi joka päivä sitä median tuottamaa kauneus- tai komeusihannetta, joka vain muistuttaa sinua siitä, ettet vieläkään täytä mallin mittoja, saatat oppia huomaamaan että olet aivan hyvä sellaisena kuin olet. Sinun ei myöskään tarvitse törsätä omaisuutta julkkisten markkinoimiin (sillä sitähän he usein ovat, markkinavoimien mallinukkeja) uusimpiin kosmetiikkatuotteisiin ja trendivaatteisiin yrittäessäsi olla heidän kaltaisensa. Riittää että pyrit olemaan oma itsesi.

2) Sinusta tulee kiinnostavampi

Höttömedian sijaan joudutkin kaivamaan elämääsi sisältöä muista lähteistä. Kyllä sitä on! Lue vaikka kirjoja tai blogeja, jotka saavat ajattelemaan. Tarkkaile muita ihmisiä ja tutustu uusiin. Ennen kaikkea, ryhdy kiinnostumaan itsestäsi ja omasta hyvinvoinnistasi. Kuka minä oikein olen, miten minä toimin, onko elämäni sellaista kuin haluaisin sen olevan?

“Äh, mutta kun olen niin tylsä etten jaksa kiinnostua itsestäni!” Anteeksi vain, kuinka kukaan muukaan sitten jaksaisi? Tee itsellesi ja muille palvelus ja ryhdy erikoisjännäksi kiinnostumalla oikeasta elämästä.

3) Aikaa jää enemmän muille proggiksille

Kappas, media-annoksen kuluttamisen sijaan sinulle jääkin jotain, jota voit kutsua vapaa-ajaksi! Sen voit käyttää vihdoinkin niihin kaikkiin asioihin, joita olet aina halunnut tehdä, muttet vaan ole ehtinyt. Kuten vaikkapa uuden harrastuksen aloittamiseen, kämpän perinpohjaiseen siivoukseen, kuntosalilla käyntiin, ystävien tapaamiseen tai jo edellä mainitun uuden elämänsisällön hankkimiseen.

Se, mitä sinulle tästä päänsisäisestä dieetistä lopulta jää käteen, riippuu ihan julkkismediankulutuksen lähtötasostasi ja omasta uutteruudestasi. Otatko haasteen vastaan? Jos uskallat, kuulisin mielelläni kokemuksistasi kommenttiosastolla. Jos kaipaat vinkkejä tai tsemppausta julkkiksettomasta kuukaudesta selviämiseen, niitäkin on pyydettäessä tarjolla.

(kuva)

Leave a comment

1 Comment

  1. voi vitsit tää on hyvä! kunpa tavantallaajatkin tämän löytäisivät, kun googlailevat “julkkisdieettiä” ja uskaltaisivat lukea, mitä muuta elämällä on tarjota. sinä itse.

    Reply

Leave a Reply