Oppitunti vetovoiman laista

Olen viime aikoina taikonut pieniä ihmeitä elämääni puolihuolimattomasti vetovoiman lakia käytellen. Ajattelin valaista sen salaisuutta sinullekin.

Vetovoiman laissa on kyse yksinkertaisesti siitä, että vedät puoleesi sitä mitä ajattelet, uskot ja tunnet – tietoisesti tai tiedostamattasi.

Kuulostaako hurjalta? Rupeahan tarkkailemaan ajatustesi ja elämänkulkusi yhteyttä, saatat vielä yllättyä.

Konkreettisin esimerkki ajatuksen voimasta lienee se, mitä parhaillaan näet ympärilläsi. Nimenomaan joku ajatus tai halu on johdattanut sinut tietokoneen tai jonkun muun älykkään vempaimen äärelle tätä blogia lukemaan.

Todennäköisesti istut tuolilla, joka on lähtöisin jonkun ajatuksesta. Tuon pöydänkin on joku ensin suunnitellut ja ajatellut toteuttaa ennen kuin sen on ollut mahdollista ilmetä nykyisessä olomuodossaan. Ympärillämme on valtavasti asioita, jotka ovat ihmiskätten tekosia; ne ovat asioita joiden syntyä ovat ohjanneet ihmisten ajatukset.

Edellistä vaikeampaa, mutta sitäkin tärkeämpää on ymmärtää, ettei vetovoiman lain vaikutus rajoitu pelkästään käsin kosketeltaviin kappaleisiin.

Olet varmaan huomannut vastoinkäymisten lumipalloefektin? Ensin nukut pommiin, sitten kaadat aamukahvit lattialle ja niitä siivotessasi lyöt pääsi pöydänkulmaan. Bussikuski kaahaa pysäkkisi ohi ja lennättää kurat housuillesi, ja töissä odottaa maailman painajaismaisin asiakastapaaminen.

Tässähän on kyse siitä, että jo sängystä äkäisenä kömpiessäsi olet ajatellut olevasi myöhässä eli houkuttelet luoksesi lisää myöhästymistä aiheuttavia tapahtumia. Aamun mittaan olet kenties ehtinyt kauhuissasi ajatella, että tänään myöhästymisen tähden kaikki menee pieleen ja niinhän siinä lopulta sitten käykin.

Onneksi ajatuksen voimalla voi synnyttää hyviäkin päiviä. Kun osaat iloita ilahtumisistasi, ne houkuttelevat luokseen lisää ilonaiheita: vastaantulevat vauvat ja vaarit hymyilevät sinulle, bussikuski odottaa kun juokset kyytiin, saat kivan tekstarin tai peräti postikortin, tuntemattomat ihmiset heittäytyvät auttamaan tai juttelemaan mukavia ja saat tunnustusta sekä kiitosta edesottamuksistasi.

Imagination is everything. It is the preview of life’s coming attractions.

-Albert Einstein

Sitten on niitä selittämättömiä, oudon tuntuisia sattumia, joista klassisin esimerkki on se, että hiljattain ajattelemasi tuttu ottaa sinuun yllättäen yhteyttä. Mutta onko sekään – onko mikään – vain sattumaa? Jos vetovoiman lakiin on uskominen, sattumaa ei ole, sillä olet ajatuksillasi ja valinnoillasi oman elämäsi luonut ja tulet vastedeskin luomaan.

Olitpa elämäntilanteeseesi tyytyväinen tai et, oman vastuun ymmärtäminen ja ottaminen elämästään voi tuntua musertavalta. Kuitenkin, kun vastuunsa tiedostaa ja rupeaa huomaamaan miten omaan hyvinvointiinsa ja onnellisuuteensa voi ajatuksillaan ja teoillaan vaikuttaa, niitä voi lähteä ruuvaamaan haluamaansa suuntaan.

Tässä muutama seikka, jotka on syytä muistaa kun ryhtyy tietoisesti hyödyntämään vetovoiman lakia elämänsä käsikirjoituksessa:

1) Ole kärsivällinen

Voin varoittaa, että suuria ihmeitä ei kannata odottaa ihan heti. Anna itsellesi ja maailmankaikkeudelle aikaa sopeutua tähän uuteen ajatusleikkiin. Rupeatte vähitellen ymmärtämään toinen toisianne. Lahjat eivät aina putoa syliin tai ole täsmälleen sellaisia joiksi olet ne kuvitellut.

2) Hyväksy elämäntilanteesi ja ole kiitollinen siitä mitä sinulla jo on

Tämä neuvo on erityisen haastava niille, joille elämän valonpilkahdusten näkeminen on työn ja tuskan takana. Hyväksyntä ja kiitollisuus ovat kuitenkin opettelemisen arvoisia asenteita. Ne muodostavat oman kokemukseni sekä muiden opastusten valossa sen maagisen liipaisimen, joka saa vetovoiman lain todella toimimaan eduksesi. Aloita ihan pienestä, keksi vaikka päivittäin yksi asia josta voit olla kiitollinen (esim. se, että pystyt hengittämään!), ja niin vetovoiman laki ryhtyy vähitellen tuomaan luoksesi kiitollisuutta tuottavia asioita yhä enemmän.

3) Suhtaudu vastoinkäymisiin opetuksina

Se mitä toivot ei välttämättä ole sitä mitä tarvitset. Saatat tarvita vastoinkäymisiä ja ongelmia oivaltaaksesi tiettyjä asioita, ja vasta sitten olet valmis ottamaan vastaan sen mitä todella haluat. Esimerkiksi jos toivot rohkeutta, saat vastaasi tilanteita, joissa joudut kohtaamaan pelkosi. Ongelmat kasvattavat sinua oikeaan suuntaan, jos haluat ottaa niistä opiksesi.

4) Älä ajattele kieltoilmauksen kautta

Jos pyydän, että älä ajattele seksiä, mitä ajattelet? Suurin osa todennäköisesti ajattelee yhä seksiä. Ei:t ja älä:t ja muut kieltoilmaukset ovat yhdentekeviä, jollet todella pohdi, mitä haluat saada ei-toivotun asian sijaan. Muutenhan huomiosi keskittyy juuri siihen, mitä et halua. Jos mietit, että en saa epäonnistua, kutsut juurikin epäonnistumista luoksesi. Mitä jos ensi kerralla kuvittelisitkin saman skenaarion täyteen onnistumisen ja menestyksen tunteita?

5) Anna toiveelle sopivasti energiaa

Eläydy siihen tunnetilaan, joka sinulla on kun saat kaipaamasi asian. Voit visualisoida hetken mielessäsi, piirtää tai etsiä lehdestä sellaisen kuvan jonka asetat näkyville tai kertoa muutamalla sanalla, paperille tai ääneen, mitä toivot ja miltä sen saavuttaminen tuntuu. Toiveen toteutumisen fiilistely tavalla tai toisella tuo sen lähemmäs toteutumista. Sitten toiveesta voikin jo päästää irti ja luottaa siihen, että maailmankaikkeus kyllä hoitaa loput parhaaksi katsomallaan tavalla.

Careful what you wish, you just might get it.

– Metallica: King Nothing

Aiheesta kiinnostuneita suosittelen lukaisemaan Rhonda Byrnen Salaisuus-kirjan tai katsomaan samannimisen elokuvan. Elokuvasta maistiaisen löydät täältä.

Leave a comment

2 Comments

 1. Hej, Noora 🙂
  Kirjoitan itse samoista aiheista kanssasi ja pintaa syvemmistä jutuista muutenkin.
  Jutuista, jotka koskettavat sinua ja minua.
  Olen vain huomannut, että vaikka kuinka meet ja teet, olet, ymmärrät…
  Elämä ei aina mene kuitenkaan ihan putkeen. On niin paljon muuttuvia tekijöitä ympärillämme …
  Eikä kaikkea ole edes tarkoitus saada ja ymmärtää, ainakaan heti. Meitä koetellaan monin eri tavoin, aikansa kulloinkin. Kasvun ihmeen juju onkin siinä, miten oivallat oppisi, miten selätät kipusi ja jatkat matkaa entistä vahvempana sisäisesti. Pyrit ratkaisuun mielummin, kuin jäät valittamaan tai uhriudut.
  Koen suurta iloa kaltaisistasi ihmisistä, jotka jakavat tärkeitä asioita eteenpäin maailmassa. Siihen emme voi tosin vaikuttaa, miten se kehenkin uppoaa. Mutta parhaamme olemme kuitenkin tehneet, eikö?
  On myös totta, että kirjoitamme itsellemme samalla, kuin julkaisemme tekstiämme täällä… Sanat parhaimmillaan hoitavat, lohduttavat- lisäävät kaikkea hyvää elämässäsi.
  Itse en olisi mitään ilman sanoja ja niiden kautta koskettamista.
  Vaikka tiedämme ja tiedostamme, niin olemme samalla viivalla usein muiden kanssa, kun meitä koetellaan. Vain siten kasvamme ja hiomme taitojamme. Niitä, jotka otamme mukaan eräänä päivänä, kun täältä lähdetään.
  Kiitos Sinule, valotyöläinen ¤
  Tervehtien, NB Vikman

  Reply
 2. Noora Korppi

   /  January 3, 2019

  Heippa NB! Hauskaa että joku vielä tänkin muinaisen blogin puolelle eksyy. Mitä enemmän oon tässä vuosien saatossa kaikenlaista tutkinut, ymmärtänyt ja oppinut, olen huomannut että sitä vähemmän mistään mitään tiedän. 🙂

  Jos sait näistä mun teksteistä jotain, tsekkaa ihmeessä youtube-kanavaltani tuoreempaa matskua: https://www.youtube.com/NooraKorppi

  Kaikkea hyvää ja valoa uuteen vuoteesi!

  Reply

Leave a Reply