Elonkoulun synnytys

Aloitan säännöllisin väliajoin blogipostauksiani kertomalla siitä, kuinka olen pyöritellyt päässäni ja muistikirjoissani epämääräisiä, mutta hämmentävästi yhä uudestaan toisiaan muistuttavia ajatuksia sen suhteen, mitä haluan työkseni tehdä. Nyt sitä on jatkunut jo ainakin viimeiset 3,5 vuotta.

Tarvitsee tuskin kertoa, että toisinaan on ollut lievän turhauttavaa, kun on tuntunut siltä, että mikään ei vaan etene. Ideoita on yhä tulvaksi asti, mutta aina eteen on tullut jotain muuta tärkeämpää tekemistä kuin niiden kaikkein innostavimpien ja toisaalta myös pelottavimpien unelmien toteuttamista.

Välillä on pitänyt käydä töissä, josta saa rahaa. Sitten on ollut jotain bändijuttuja, terveysprojekteja, yrittäjyyden ja elovalmennuksen opettelua. Matkalle on mahtunut myös melkoiset annokset itsensä kohtaamista ja muutamat maailmankuvan mullistukset. Ja onneksi myös muutama kriittisessä vaiheessa mukaan astunut innostaja.

Se kaikki lienee ollut tarpeellista, jotta olen päässyt siihen pisteeseen, jossa huomaan raapustaneeni kasaan oman yritykseni esittelyn!

Siinä se nyt on. Sillä on nimi ja suunta. Tiedän mitä olen tekemässä (ainakin tämän ohikiitävän hetken ajan). Tuntuupa konkreettiselta. Ja uskomattoman hienolta. Kannatti näköjään lähteä sinne yrittäjyyskurssille, jonka tehtävät ovat salakavalasti pakottaneet minut konkretisoimaan yritysideoitani.

Once I had a dream and this is it

Olen jo pari vuotta haaveillut siitä, että olisi joku taho, joka opettaisi käytännönläheisesti niitä elämässä äärimmäisen tärkeitä taitoja, jotka koulussa jäivät oppimatta tai ainakin vähän heikoille kantimille. Kutsuttakoon niitä vaikka elontaidoiksi. Sellaisilla tarkoitan esim. taitoa olla tyytyväinen elämäänsä suurimman osan ajasta, sosiaalisten tilanteiden sujuvaa hanskausta ja olemista sinut itsensä kanssa. Oppisi olemaan läsnä, luomaan ja rakastamaan rohkeasti, silloin kun niin haluaisi.

Olen huomannut, että monen ihmisen elämänlaatu paranee näiden taitojen kohentumisen myötä.

Olisi kiva, jos se sama taho tai paikka keräisi yhteen ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneet oppimaan elontaitoja. He voisivat vaihtaa ajatuksia, tuntemuksia ja kokemuksia, tukea toisiaan elämän opintiellä ja puhjeta yhdessä kyyneliin tai kukoistukseen. Vaikka väitetäänkin, että itsetutkiskelumatkoilla kukaan muu ei loppujen lopuksi voi saada sinua tajuamaan yhtään mitään ja että kaikki vastaukset löytyvät itsestä, on omaa kasvua edesauttavalla ja tukevalla ympäristöllä – parhaassa tapauksessa yhteisöllä – mielestäni tärkeä vaikutus.

Joskus jo yksi ihminen, joka uskoo mahdollisuuksiisi, riittää rohkaisuksi.

Tärkeää on myös se, että tuo elontaitoja opettava tai valmentava taho ei olisi sidoksissa mihinkään tiettyyn koulukuntaan, hörhölahkoon eikä varsinkaan politiikkaan. Elovalmennuksissa ja -kursseilla käytettäviä harjoituksia ammennettaisiin laajalta sektorilta, ja kukin voisi tunnustella, mitkä niistä soveltuvat itselle parhaiten.

Annetaan jokaisen olla sellainen kuin on ja kunnioitetaan sitä.

Elonkoulu on

ELONKOULUN ENSIASKELEET

Elonkoulun (ja elämän) tarkoitus

Eli se yritysesittely jota tänään kirjoittelin. Tsekkaa Elowebistä!

EloCast

Innostuin Kurosen Mikon kanssa tehtailemaan verrattoman kehittäviä ja viihdyttäviä podcasteja. Kaksi ensimmäistä osaa on jo linjoilla, käyhän kuuntelemassa. Molemmissa pallotellaan ajatuksia Elonkoulun tarkoituksesta ja elovalmennuksen syvimmästä olemuksesta. Löytyy myös SoundCloudista.

Elovalmennus

Elovalmennustakin on nyt tarjolla. Tutustu aiheeseen Elowebissä, kuuntelemalla podcasteja tai vaikka tulemalla perjantaina 7.3. Elon iltaan! Tai sitten voit rohkeasti varata ekan ja ilmaisen valmennusajan minulta tai Mikolta lähettämällä sähköpostia osoon etunimi@elonkoulu.fi.

Elon ilta pe 7.3.

Elon illoissa tutustutaan Elonkoulun toimintaan ja tyyppeihin. Ekassa Elon illassa, joka siis on nyt pe 7.3. klo 18-20 Hoitola Seizessä osoitteessa Uudenmaankatu 39 A, on teemana elovalmennus. Jokainen pääsee halutessaan oppimaan ja testaamaan elovalmennuksen perustekniikkaa, josta on iloa omien tai vaikka läheisten tavoitteiden ja seuraavien askelten selkiyttämisessä.

Tervetuloa mukaan elostelemaan! <3

 

Previous Post

Leave a Reply